Over Lydia's Dance Center

Wie wij zijn

Lydia's Dance Center, ook wel bekend als Balletstudio Lydia van Wooning, biedt in het centrum van Haarlem al 45 jaar lessen aan in veel dansstijlen: klassiek ballet, streetdance, boysdance, moderne dans, tapdance, jazzdance, hiphop, zumba, dansmix, showmusical en zang.
Voor jong en oud, van beginners tot gevorderden, geven wij veel verschillende lessen. Ook als je er alweer een tijdje uit bent, kun je bij ons gewoon weer instromen.

Voor getalenteerde en fanatieke leerlingen vanaf 7 jaar bieden we speciale selectiegroepen aan. Tevens hebben wij een vooropleiding voor leerlingen die van dans hun beroep willen maken en auditie willen doen voor mbo en hbo dansopleidingen. Wij zijn er trots op dat er veel leerlingen zijn die doorstromen naar mbo en hbo dansopleidingen. Inmiddels zijn er alweer veel afgestudeerd en een aantal van hen geeft nu ook les bij Lydia's Dance Center.

Uiteraard sluiten we elk jaar af met een spetterende dansvoorstelling in de Stadsschouwburg in Haarlem! Danskriebels gekregen? Deze website geeft je veel informatie, maar je mag ook altijd contact met ons opnemen of vrijblijvend even langskomen in onze gezellige dansstudio.
In onze loungeruimte kun je onder het genot van een kopje koffie of thee via het videoscherm de les van je kind volgen.

Lydia van Wooning

Lydia van Wooning begon in 1973 met Lydia’s Dance Center. Lydia nam toen inHaarlem-Noord een garage in gebruik als dansschool. Daar gaf ze haar eerste danslessen. Zelf zette ze haar eerste dansstappen toen ze heel jong was.

Lydia werd verliefd op het vak en volgde lessen bij dansgrootheden als de Nederlandse danseres en choreografe Helen le Clercq. Haar droom kwam uit met de start van een dansschool. Toen de garage uit zijn jasje groeide, betrok Lydia diverse zalen in Haarlem.
Nadat ze van Haarlem-Noord tot aan Schalwijk les had gegeven, streek ze uiteindelijk in 1998 met haar dansschool neer aan de Gonnetstraat 5. Lydia’s Dance Center werd een begrip in de regio.

Naast dansdocente was Lydia ook entertainer. Ze werkte mee aan diverse televisieshows en bouwde naam op in de entertainmentwereld. Er kwamen hier regelmatig bekende Nederlanders over de vloer voor dansles, waaronder Gerard Joling en Hans Klok, en de meiden uit Dolly Dots zijn ooit als leerlingen bij Lydia begonnen. Ze ontwikkelde diverse choreografieën voor artiesten, zoals de bekende wapperende ‘Luv’-handjes!

Na een kort ziekbed is Lydia helaas in 1999 op 48-jarige leeftijd overleden. Sindsdien wordt de balletstudio voortgezet door haar nichtje Bianca, Patty en Pauline, die als kind les van Lydia kregen en zelf ook het vak zijn ingerold.

Lydia van Wooning