lydia's dance center

Over LDC

Over Lydia's Dance Center

Wie zijn we?

Lydia’s Dance Center, ook wel bekend als Balletstudio Lydia van Wooning, biedt in het centrum van Haarlem al 50 jaar lessen aan in veel verschillende dansstijlen: peuterballet, kinderdans, klassiek ballet, streetdance, breakdance, moderne dans, tapdance, jazzdance, lyrical ballet, hiphop, zumba, streetjazz, showjazz en dancehall. Daarnaast hebben we ook verschillende demoteams die optredens verzorgen en aan wedstrijden meedoen.
Voor jong en oud, van beginners tot gevorderden, geven we veel verschillende lessen. Ook als je er alweer een tijdje uit bent, kun je bij ons gewoon weer instromen.

Voor getalenteerde en fanatieke leerlingen vanaf 7 jaar bieden we speciale selectiegroepen aan. Ook hebben we wedstrijdteams in verschillende leeftijdsgroepen waarmee we gedurende het hele jaar aan diverse danswedstrijden meedoen door heel Nederland.

We zijn er trots op dat veel van onze leerlingen doorstromen naar mbo en hbo dansopleidingen. Inmiddels zijn er alweer veel afgestudeerd en een aantal van hen geeft nu ook les bij Lydia’s Dance Center.

LDC - Feest

Uiteraard sluiten we elk jaar af met een spetterende dansvoorstelling in de Stadsschouwburg in Haarlem! Danskriebels gekregen? Deze website geeft je veel informatie, maar je mag ook altijd contact met ons opnemen of vrijblijvend even langskomen in onze gezellige dansstudio.
In onze loungeruimte kun je onder het genot van een kopje koffie of thee via het videoscherm de les van je kind volgen.

Lydia van Wooning

Lydia van Wooning begon in 1973 met Lydia’s Dance Center. Lydia nam toen in Haarlem-Noord een garage in gebruik als dansschool waar ze haar eerste danslessen gaf. Zelf zette ze haar eerste dansstappen toen ze heel jong was.

Lydia werd verliefd op het vak en volgde lessen bij dansgrootheden als de Nederlandse danseres en choreografe Helen le Clercq. Haar droom kwam uit met de start van een dansschool. Toen de garage uit zijn jasje groeide, betrok Lydia diverse zalen in Haarlem.
Nadat ze van Haarlem-Noord tot aan Schalwijk les had gegeven, streek ze uiteindelijk in 1998 met haar dansschool neer aan de Gonnetstraat 5. Lydia’s Dance Center werd een begrip in de regio.

Naast dansdocente was Lydia ook entertainer. Ze werkte mee aan diverse televisieshows en bouwde naam op in de entertainmentwereld. Er kwamen hier regelmatig bekende Nederlanders over de vloer voor dansles, waaronder Gerard Joling en Hans Klok. De dames van de Dolly Dots zijn ooit als leerlingen bij Lydia begonnen. Ook ontwikkelde Lydia diverse choreografieën voor artiesten, zoals de bekende wapperende ‘Luv’-handjes!

Na een kort ziekbed is Lydia helaas in 1999 op 48-jarige leeftijd overleden. Sindsdien wordt de balletstudio voortgezet door haar nichtje Bianca en Patty en Pauline, die als kind les van Lydia kregen en zelf ook het vak zijn ingerold.